Sauvignon Blanc

Αχυροπράσινο χρώμα με κρυσταλλική διαύγεια. Πίνοντας αυτό το κρασί είναι σαν να τρως φρέσκα κομμάτια μπανάνας, ροδάκινου και λεμονιού.

Ποικιλία: Sauvignon Blanc.

Αμπελοτόπι: Οι αμπελώνες που επιλέχθηκαν είναι νοτιοανατολικού προσανατολισμού, κοντά στη θάλασσα και σε υψόμετρο έως 100 μέτρα.

Τρύγος: Τα πρωινά του τελευταίου 10ήμερου του Αυγούστου. Η απόδοση των αμπελώνων ήταν 600-900 kg/στρέμμα.

Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος λευκής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρογος των σταφυλιών. Σταθεροποιήθηκε στους –8°C για 15 μέρες.

Σερβίρεται: Στους 8°C σε κολονάτο ποτήρι.

Συνοδεύει: Θαλασσινές σαλάτες, καραβίδες στη σχάρα, γαρίδες κλπ.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes)
geyseis-border
cutlery
Γευστικοί συνδυασμοί
Αστακομακαρονάδα
Μυδοπίλαφο
Γλώσσες στη σχάρα
Γαρίδες σχάρας
Ριζότο
Σαργοί
Γαύρος λεμονάτος
geyseis-border

medal-white
Μετάλλια

INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION 2003
Παραγ. 2002, Χάλκινο Μετάλλιο

INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2005
Παραγ. 2004, Χρυσό Μετάλλιο

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2006
Παραγ. 2005, Χρυσό Μετάλλιο

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2007
Παραγ. 2006, Ασημένιο Μετάλλιο

INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION 2007
Παραγ. 2006, Χάλκινο Μετάλλιο

INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION 2008
Παραγ. 2007, Χάλκινο Μετάλλιο

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008
Παραγ. 2007, Χρυσό Μετάλλιο

VINALIES INTERNATIONALES OENOLOGUES DE FRANCE 2008
Παραγ. 2007, Ασημένιο Μετάλλιο

DECANTER WORLD WINE AWARDS 2008
Παραγ. 2007, Ασημένιο Μετάλλιο

CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2009
Παραγ. 2008, Ασημένιο Μετάλλιο

DECANTER WORLD WINE AWARDS 2010
Παραγ. 2009, Χάλκινο Μετάλλιο

sauvignon-blanc-new
Go top