Για περισσότερο από μία δεκαετία η SIMEONIDIS Winery αφήνει το στίγμα της στο χώρο του κρασιού. Ένα στίγμα ισχυρό, γεμάτο από αρώματα και γεύσεις.

Ο τύπος δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από την προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά για ποιοτικό κρασί.

Διαβάστε μερικές από τις παρουσιάσεις/κριτικές των κρασιών μας στον εγχώριο και διεθνή τύπο:

Όμορφο Chardonnay δεξαμενής. Μας κατακτά με το αρμονικά δεμένο ζευγάρι οξύτητας-αλκοόλης και τη φρεσκάδα του. Μια συνεπέστατη έκφραση της κοσμοπολίτισσας ποικιλίας με ξεκάθαρο άρωμα φρούτων. Από αμπελώνες στους πρόποδες του Παγγαίου.Περιοδικό Wine Plus, Σεπτέμβριος 2010
Η Οινοποιία Συμεωνίδη από το Παγγαίο Καβάλας κυκλοφόρησε (μετά το Ροδίτη) τη δεύτερη ετικέτα των μονοποικιλιακών κρασιών της από ελληνικές ποικιλίες. Μια επίμονα φρουτώδη και δροσιστική Μαλαγουζιά, σε 7000 μόλις φιάλες. Προσέξτε και την ευρυματική οπίσθια ετικέτα.Περιοδικό Wine Plus, Καλοκαίρι 2008
Αχνόξανθο, λαμπερό, με πινελιές φρεσκάδας. Εκφραστική μύτη, όπου κυριαρχούν τα αρώματα του ροδάκινου, του λεμονιού και του μάνγκο. Προσανατολισμένο περισσότερο στην ανάλαφρη και δροσιστική πλευρά της ποικιλίας, προσφέρει ένα πολύ ευχάριστο και εύκολα προσεγγίσιμο σύνολο. Καλό, φρουτώδες τελείωμα. Sauvignon Blanc 2010.Περιοδικό ΒΗΜΑ Gourmet, Ιούλιος 2011
Σωρεία διακρίσεων για τον “Ηδύπνοο Chardonnay” του Οινοποιείου Συμεωνίδη. Το αργυρό μετάλλιο στον 7ο Διαγωνισμού Οίνου της ΕΝΟΑΒΕ διαδέχτηκαν οι διεθνείς διακρίσεις στην Γαλλία, κατακτώντας επίσης το αργυρό μετάλλιο στα “Vinalies Internationales 2007” της Ένωσης Γάλλων Οινολόγων και αντίστοιχα στον Διεθνή Διαγωνισμό “Chardonnay Du Monde” που πραγματοποιήθηκε τον Μάριο στο Chateau des Ravatys, το κρήμα του Ινστιντούτου Παστέρ στη Βουργουνδία. Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός αναγνωρίζει τα καλύτερα Chardonnay κρασιά όλου του κόσμου, επιβραβεύοντας τα με αξιόπιστα και αντιπροσωπευτικά μετάλλια.Περιοδικό Import, Ιούνιος 2007
“Πετράδια” από την Οινοποιία Συμεωνίδη. Ένα νέο κρασί από 100% Syrah με χαρακτηριστικά βαθύ σκούρο ερυθρό, μελένιο χρώμα. Πολύ καλό σώμα, εξαιρετική επίγευση, αρώματα ξηρών καρπών και φρούτων του δάσους. Τα σταφύλια προέρχονται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες από την περιοχή του Παγγαίου όρους, νοτιοανατολικού προσανατολισμού, κοντά στη θάλασσα, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Η ωρίμανση έγινε σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια, πάντα καινούρια, τόσους μήνες, όσους χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα έξοχο κρασί. Τα πετράδια έχουν αποκτήσει διακρίσεις από διεθνείς διαγωνισμούς το 2009, όπως το ασημένιο μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, χρυσό μετάλλιο στο Concours Mondial de Bruxelles 2009, ασημένιο μετάλλιο στις Vinalies Internationales 2009 και διάκριση στον International Wine Challenge 2009.Περιοδικό Οινοχόος, Ιανουάριος 2010
Ο οινοποιός Πολυχρόνης Συμεωνίδης, μέσα από το Ηδύπνοος Chardonnay, μας μυεί στη γεύση που οφείλει να έχει ένα Σαρντονέ, χωρίς το στήριγμα του βαρελιο, αλλά με μοναδικό μέτοχο την τέχνη του οινοποιού και το terroir της περιοχής. Πρασινόλευκο μ’ αρώματα ροδάκινου και άγουρων εσπεριδοειδών, εντυπωσιάζει στο στόμα, χάρη στην απόλυτη ισορροπία αλκοόλης-οξύτητας, τον γεμάτο όγκο του, την αίσθηση λιπαρότητας, τη lime εσπεριδοειδή αρωματική έκφραση του ουρανίσκου και τη μακρά επίγευση. Απολαύστε το στους 12°C, αποφεύγοντας κόκκινα κρέατα, κόκκινες σάλτσες και κάθε πικάντικη γεύση.Περιοδικό Λιχουδιές Νοστιμιές από τον Ηλία Μαμαλάκη, Νοέμβριος 2009
Like this post0
Go top