Merlot

Σκούρο ερυθρό, μελένιο χρώμα με διαμαντένια διαύγεια και πολύ καλή επίγευση. Το πολύπλοκο μπουκέτο μοσχοβολά ώριμα κεράσια, δαμάσκηνα αλλά και καραμέλα μόκας, καφέ. Στο στόμα χαϊδεύει βελούδινα τον ουρανίσκο.

Ποικιλία: Merlot.

Αμπελοτόπι: Οι αμπελώνες που επιλέχθηκαν έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Βρίσκονται σε υψόμετρο από μηδέν έως 100 μέτρα και κυριολεκτικά παίζουν με την αύρα της θάλασσας, δίνοντας στα κρασοστάφυλα εκπληκτικά αρώματα και υψηλά σάκχαρα.

Τρύγος: Τα πρωινά του πρώτου 10ήμερου του Σεπτεμβρίου. Η στρεμματική απόδοση ήταν 600-850 kg/στρέμμα.

Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος ερυθρής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία μακράς εκχύλισης. Σταθεροποιήθηκε στους –8°C για 15 μέρες.

Ωρίμανση: 12-14 μήνες σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια και παρέμεινε εμφιαλωμένο στην κάβα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σερβίρεται: Στους 18°C σε ποτήρι τουλίπας.

Συνοδεύει: Φαγητά φούρνου, κόκκινα κρέατα και όλα τα κυνήγια.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes)
geyseis-border
cutlery
Γευστικοί συνδυασμοί
Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες
Γιουβέτσι με κρέας
Μπριζόλα κρασάτη
Φιλέτο με δενδρολίβανο
Φιλέτο ξιφία με σάλτσα ντομάτας
Στιφάδο με μοσχαράκι γάλακτος
Ψητό γουρουνόπουλο
geyseis-border

medal-white
Μετάλλια

INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2007
Παραγ. 2004, Χάλκινο Μετάλλιο

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008
Παραγ. 2005, Ασημένιο Μετάλλιο

DECANTER WORLD WINE AWARDS 2008
Παραγ. 2005, Διάκριση

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2009
Παραγ. 2006, Χρυσό Μετάλλιο

VINALIES INTERNATIONALES OENOLOGUES DE FRANCE 2009
Παραγ. 2006, Ασημένιο Μετάλλιο

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2010
Παραγ. 2007, Ασημένιο Μετάλλιο

DECANTER WORLD WINE AWARDS 2010
Παραγ. 2007, Χάλκινο Μετάλλιο

CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2011
Παραγ. 2007, Χρυσό Μετάλλιο

CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2012
Παραγ. 2008, Ασημένιο Μετάλλιο

merlot
Go top