Ηδυπνοος Ερυθρος Selection

Βαθύ κόκκινο και μελί χρώμα με διαύγεια και γεύση που συναρπάζει, εξαιρετική επίγευση.

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon και Merlot.

Αμπελοτόπι: Οι αμπελώνες που επιλέχθηκαν έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό, βρίσκονται σε υψόμετρο από 10-100 μέτρα δίπλα στη θάλασσα.

Τρύγος: Τα πρωινά του πρώτου 10ήμερου του Σεπτεμβρίου για το Merlot και  το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου για το Cabernet Sauvignon. Η στρεμματική απόδοση ήταν 600-850 kg/στρέμμα.

Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος ερυθρής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία μακράς εκχύλισης. Σταθεροποιήθηκε στους –8°C για 15 μέρες και παλαιώνει στις φιάλες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωρίμανση: 14 μήνες σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Σερβίρεται: Στους 18°C σε μεγάλο ποτήρι τουλίπας.

Επιδέχεται μακρά παλαίωση.

Συνοδεύει: Όλα τα κρέατα με κόκκινη σάλτσα και τα κυνήγια.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 votes)
geyseis-border
cutlery
Γευστικοί συνδυασμοί
Πάπια με πορτοκάλι
Ορτύκια στιφάδο
Χοιρινή τηγανιά
Μοσχάρι με μελιτζάνες
Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα
Ψαρονέφρι στη σχάρα
Ντομάτες γεμιστές
Λαγός στιφάδο
Αγριογούρουνο στη γάστρα
geyseis-border

medal-white
Μετάλλια

VINALIES INTERNATIONALES OENOLOGUES DE FRANCE 2006
Παραγ. 2004, Χάλκινο Μετάλλιο

INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION 2006
Παραγ. 2004, Χάλκινο Μετάλλιο

CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2007
Παραγ. 2004, Ασημένιο Μετάλλιο

INTERNATIONAL WINE AND SPIRIT COMPETITION 2007
Παραγ. 2004, Χάλκινο Μετάλλιο

CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2010
Παραγ. 2006, Χρυσό Μετάλλιο

DECANTER WORLD WINE AWARDS 2010
Παραγ. 2006, Διάκριση

CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2011
Παραγ. 2007, Ασημένιο Μετάλλιο

CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2012
Παραγ. 2008, Ασημένιο Μετάλλιο

Idipnoos Red
Go top