Merlot
Σκούρο ερυθρό, μελένιο χρώμα με διαμαντένια διαύγεια και πολύ καλή επίγευση. Το πολύπλοκο μπουκέτο μοσχοβολά ώριμα κεράσια, δαμάσκηνα αλλά και καραμέλα μόκας, καφέ. Στο στόμα χαϊδεύει βελούδινα τον ουρανίσκο.
Ποικιλία: Merlot.
Αμπελοτόπι: Οι αμπελώνες που επιλέχθηκαν έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Βρίσκονται σε υψόμετρο από μηδέν έως 100 μέτρα και κυριολεκτικά παίζουν με την αύρα της θάλασσας, δίνοντας στα κρασοστάφυλα εκπληκτικά αρώματα και υψηλά σάκχαρα.
Τρύγος: Τα πρωινά του πρώτου 10ήμερου του Σεπτεμβρίου. Η στρεμματική απόδοση ήταν 600-850 kg/στρέμμα.
Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος ερυθρής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία μακράς εκχύλισης. Σταθεροποιήθηκε στους –8°C για 15 μέρες.
Ωρίμανση: 12-14 μήνες σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια και παρέμεινε εμφιαλωμένο στην κάβα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σερβίρεται: Στους 18°C σε ποτήρι τουλίπας.
Συνοδεύει: Φαγητά φούρνου, κόκκινα κρέατα και όλα τα κυνήγια.
Γευστικοί συνδυασμοί
Γιουβέτσι με κρέας
Μπριζόλα κρασάτη
Φιλέτο με δενδρολίβανο
Φιλέτο ξιφία με σάλτσα ντομάτας
Στιφάδο με μοσχαράκι γάλακτος
Ψητό γουρουνόπουλο
![]()
Μετάλλια
INTERNATIONAL WINE CHALLENGE 2007
Παραγ. 2004, Χάλκινο Μετάλλιο
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2008
Παραγ. 2005, Ασημένιο Μετάλλιο
DECANTER WORLD WINE AWARDS 2008
Παραγ. 2005, Διάκριση
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2009
Παραγ. 2006, Χρυσό Μετάλλιο
VINALIES INTERNATIONALES OENOLOGUES DE FRANCE 2009
Παραγ. 2006, Ασημένιο Μετάλλιο
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2010
Παραγ. 2007, Ασημένιο Μετάλλιο
DECANTER WORLD WINE AWARDS 2010
Παραγ. 2007, Χάλκινο Μετάλλιο
CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2011
Παραγ. 2007, Χρυσό Μετάλλιο
CONCOURS INTERNATIONAL DU VIN THESSALONIQUE 2012
Παραγ. 2008, Ασημένιο Μετάλλιο

(17 votes)
English
Ελληνικα